Podcast: En fremtid uden affald

Kan vi i Danmark skabe en fremtid helt uden affald? Og hvordan ser vejen dertil ud?

Lyt til podcast-serien 'En fremtid uden affald', som i hvert afsnit udfolder et hjørne af arbejdet med at forebygge affald og finde løsninger for genbrug og genanvendelse.

Få besked

Vil du have besked, når der kommer nye afsnit af En fremtid uden affald? Tryk 'Følg' i Apple Podcasts, Spotify eller hvor du ellers lytter til podcasts.

Episoder

1. Omstillingen til grønne indkøb er ikke nem

Lyt til afsnit 1 af podcasten 'En fremtid uden affald' - eller find podcasten i den app, hvor du normalt lytter til podcasts. 

Farvel til engangskitler på sygehuset eller engangsskumklude på plejehjemmet. God idé, men bestemt ikke nemt. Det tager lang tid - især fordi markedet slet ikke er klar til at levere disse produkter. Hør i denne podcast om erfaringer fra Aarhus Kommune og Region Midtjylland.

2. Kommuner kan fremme genbrug af byggematerialer

Lyt til afsnit 2 af podcasten 'En fremtid uden affald' - eller find podcasten i den app, hvor du normalt lytter til podcasts. 

Genbrugelige byggematerialer finder vej til flere og flere byggerier, og potentialet er enormt. Det er rigtig godt for klimaet. Kommunerne har en vigtige rolle og kan være med til at fremme processen, når de selv skal bygge, eller når private skal have nedrivnings- og byggetilladelser.

3. Direkte genbrug på genbrugspladserne

Lyt til afsnit 3 af podcasten 'En fremtid uden affald' - eller find podcasten i den app, hvor du normalt lytter til podcasts. 

Hvordan gør vi det let og attraktivt for folk at give brugte ting et længere liv? Hør tre kommuner fortælle om deres forskellige tilgange til direkte genbrug på genbrugspladser og i bymiljøer.

4. Mere reparation kan sikre kæmpe klimagevinst

Lyt til afsnit 4 af podcasten 'En fremtid uden affald' - eller find podcasten i den app, hvor du normalt lytter til podcasts. 

Alt for få mobiltelefoner, køkkenmaskiner og hårde hvidevarer bliver repareret, selvom en simpel reparation måske kunne forlænge levetiden i flere år til gavn for klimaet. Få indblik i potentialet ved reparation – og god vedligehold – af apparaterne.

5. Er markedet klar til at genanvende materialer?

Lyt til afsnit 5 af podcasten 'En fremtid uden affald' - eller find podcasten i den app, hvor du normalt lytter til podcasts. 

Selvom alle kommuner nu indsamler i ti ens fraktioner, må de fortsat betale rigtig mange penge for at sikre genanvendelse af især plast, tekstil og drikkeemballage. Alle venter på EU og øget producentansvar.

Vil du vide mere?

Nadia Bjørnson-Langen

Udviklings- og kommunikationskonsulent

Mobil: 5142 3233

Send mail til Nadia