Projekt C7.5 arbejder på at udvikle en lokal model for genbrug og reparation, som skal få unge med psykosociale udfordringer i uddannelse eller arbejde.

Om delprojektet

Delprojektet stiler mod at teste, fremvise og skalere en lokal organisationsmodel for genbrug og reparation, som samtidig skaber bedre muligheder for at få unge med psykosociale udfordringer ind i uddannelser eller på arbejdsmarkedet.

Det sker i første omgang ved at bringe parter sammen, der ved fælles indsats kan afprøve en lokalt baseret model i praksis. For derefter at udarbejde en strategi for, hvordan konceptet kan vinde indpas i andre kommuner. Aktørerne tæller genbrugsstationer, frivilligorganisationer, uddannelsesinstitutioner, iværksættere og virksomheder.

Læring om cirkulær økonomi og løft af affaldsressourcer

Hovedaktiviteterne i REuseLAB centrerer sig om FGU Bornholm, hvor udvalgte værksteder vil være arnested for genbrug- og reparationsaktiviteter. Som led i skoleaktiviteterne arbejder eleverne med alt fra produktion af smykker af kasseret bestik til reparation af en trailer eller vaskemaskine. Aktiviteterne har – foruden læring om værdien af affaldsressourcer og cirkulær økonomi - reel produktion af varer og serviceydelser med afsætning som mål.

For at sikre, at de 'nye' produkter finder vej ind i en cirkulær værdikæde, skal der etableres salgskanaler. Aftaler med lokale genbrugsbutikker og etablering af andre salgsplatforme er derfor en vigtig delopgave for de involverede i projektet.

I projektet udvikles desuden et system til at registrere mængden af ressourcer, der flyttes fra affaldskategorien og op til genbrug.

Lead

Bornholms Regionskommune

Partnere

FGU Bornholm

Aalborg Universitet