Webinarer

Klima og bæredygtighed i politiske beslutningsprocesser - 4. december 2024

Hvordan arbejder vi med at få mere klima og bæredygtighed ind i de politiske beslutningsprocesser uden at drukne i beregninger og rapporter?
 
Alle alarmlamper lyser. Rapport på rapport og analyse på analyse viser, at FN’s 2030 mål er en saga blot. Dokumentationen er der, men hvordan smitter den af på handlinger? På dette webinar i regi af Circular Economy Beyond Waste vil vi komme ind på overvejelser og modeller, der retter sig mod beslutningsprocesser i det offentlige, der medtager et mere holistisk blik på, hvad der skal vægtes.

På programmet

  1. Intro til webinaret og om en model på vej, der reflekterer planetære grænser, menneskelig trivsel og innovation v. Hanne Juel
  2. Om at indføre en grøn infrastruktur i budgetlægning, der får klima og bæredygtighed ind i alle beslutninger v. Morten Westergaard
  3. På vej med et værktøj til forvaltningen, der både medtager CO2 og en bredere miljøvinkel kan bruges i forvaltningen v. Dennis Lisbjerg.

Undervejs bliver der tid til spørgsmål.

Mød

  • Morten Westergaard er klimachef i Middelfart Kommune og arbejder med et nyt beslutningsværktøj
  • Dennis Lisbjerg er seniorkonsulent i budgetafdelingen i Gentofte kommune og leder af et projekt om nye beslutningsredskaber i regi af Circular Economy Beyond Waste
  • Hanne Juel er strategisk udvikler i region Midtjylland og leder af Capacity Buildig i Circular Economy beyond Waste.

Dato

4. december 2024 kl. 10.00-11.15.

Sted 

Webinaret foregår online. Du modtager link til deltagelse efter tilmelding.

Tilmelding

Tilmeld dig og få mødelink i Podio

Styrk virksomheders cirkulære omstilling gennem kommunale tilsyn – 28. november 2024

Mange virksomheder vil gerne flytte deres forretning i en mere cirkulær retning. Og mange kommuner vil gerne understøtte den bevægelse. Men hvordan gør man det i praksis? Og hvordan bliver man klædt på til at tage dialogen om affaldsforebyggelse?

Som en del af projektet Circular Economy Beyond Waste er der blevet udviklet et værktøj til klima- og tilsynsmedarbejdere. Værktøjet, der består af emneark om fx logistik, emballage og tilbagetagningsordninger, skal kunne bruges i praksis ude hos virksomhederne. Det er også håbet, at værktøjerne kan fremme samarbejdet på tværs internt i kommunerne samt vejlede virksomhederne på nye måder fx i forbindelse med nye ESG-krav, det styrkede affaldstilsyn, emballagedirektivet.

Vær med, når værktøjet bliver præsenteret den 28.11.2024 fra 9.00-10.00.

Katrine Vestergaard og Tilde Waal Worsøe, som arbejder med tilsyn og klima i Rudersdal Kommune, fortæller om det nye værktøj, der er skabt i et samarbejde mellem kommunerne Frederiksberg, Hvidovre, Albertslund, Bornholms Regionskommune og Rudersdal, og tager udgangspunkt i medarbejdernes konkrete erfaringer.

Webinaret arrangeres i et samarbejde mellem projektet Circular Economy Beyond Waste, der er medfinansieret af LIFE IP-midler, og IDA Miljø.

Tid

28. november 2024, klokken 9:00 – 10:00.

Sted

Online

Tilmelding

Tilmelding dig til webinaret på Gate 21s hjemmeside.

Konference

End of phase 1 conference – 20. november 2024

Omstillingen til cirkulær økonomi og til en verden, hvor vi passer bedre på vores ressourcer og hinanden under hensyntagen til de planetære grænser er en opgave, der kræver alle mand på dæk.

Der er stadig brug for samtaler om, hvordan vi sammen skaber retning, håb og handlekraft. Og ikke mindst helt lavpraktiske eksempler på, hvordan vi finder veje til et lavere ressourceforbrug.

I projekt Circular Economy Beyond Waste har 33 partnere taget fat om opgaven og gennem 26 delprojekter udforsket, hvordan vi kan forebygge affald og finde løsninger for øget genbrug og genanvendelse. Efter første fase er de nu klar til at dele ud af erfaringer og fremvise de konkrete resultater og værktøjer, der er udviklet i projektets første tre år. Mød dem på konferencen!

Tid 

20. november 2024 kl. 9-16

Sted

Remisen, Remisevej 1, Brande.

Tilmelding

Tilmeld dig på cebw-konference.event-site.dk

Seminarer

Seminar - 28. februar 2024

Projektlederens rolle i komplicerede projekter

Nogle gange kan man blive helt i tvivl om sine egne kompetencer, når man driver et projekt i en organisation, der ikke er gearet til innovationsprojekter. På dette seminar dykker vi ned i, hvordan man som projektleder kan bevare oplevelsen af samhørighed, autonomi og kompetence, når man driver et kompliceret projekt. 

På dagen vil Maria og Tenna dele konkrete udfordringer, som de bokser med i deres rolle som projektledere i CEBW. Med afsæt i deres fortællinger vil Mette Ullersted, Playmakers, give sparring på udfordringerne, introducere konkrete idéer til øvelser fra Playmakers Toolbox og invitere alle fremmødte til at reflektere og sparre i fællesskab.

Kom og vær med, når vi sammen dyrker CEBW-fællesskabets skarpe hjerner og empatiske projektleder-greb!

Tid og sted

28. februar 2024 kl. 9.30-15.00

Århussalen, Skt. Knuds Torv 3, 1. sal, Aarhus C

Seminaret er for deltagere i CEBW-partnerskabet – tilmelding via udsendt mail.